Electrical Interview Questions


#1

Electrical Interview Questions

1.Transformers are used to change the value of ?

Answer - Voltage

2.The path of the magnetic flux in a transformer has

Answer - Low reluctance

3.The transformer is a

Answer - Static device

4.Transformer works on principle of

Answer - Both self and mutual induction

  1. Rating of transformer is given in

Answer - KVa

6.If the higher voltage is given to the primary and low voltage is taken from the secondary of transformer ,it is called

Answer - Step-down

7.Different types of transformer are

Answers - Core type,Shell type,Berry type,

8.If a lower voltage is given to the primary and higher voltage is taken from the secondary of transformer ,it is called

Answer - Step-up

9.The transformer ratio of a transformer is

Answer - N2/N1